CARA untuk dapatkan Qr Code Facebook Profile

Standard

Anda pernah dengar QR Code? Ya, cuma scan dan automatik anda dibawa terus ke url berkenaan.

Lihat gambar di bawah.
image

Jika anda sedang membaca entri ini menggunakan pc atau laptop, dan mempunyai apps Qr code scanner, gunakan smartphone anda untuk scan code ini.

Lihat apa yg berlaku seterusnya.

Mudah bukan?

Baiklah. Sebenarnya fb profile anda ada fungsi utk dptkan Qr Code ini.

Anda boleh gunakan Qr code tersebut dan gunakan pada business card. Jadi kenalan anda tak perlu susah payah taip username atau search nama fb anda.

Lihat steps di bawah.

image

Pertama , klik pada ikon friend request. Klik pada button + di bghn kanan panel.

image

Okay. Klik pada Qr Code. Dan ikut langkah seterusnya.

image

Tadaaa.. inilah hasilknya. Mudah bukan?

Like dan share. Mungkin rakan2 anda perlukannya ūüôā

Advertisements

Kajian Kes – Iklan A atau Iklan B?

Image

Apa beza kedua-dua iklan di bawah? Iklan yang mana akan diklik oleh audience?

 

Iklan A : indirect photo

Iklan B: direct photo

Kajian Kes - Iklan A atau Iklan B?

Pada minggu lepas, saya telah mengumpul undi dari rakan fb berkaitan iklan di atas. Lihat apa kata mereka.

vote vote1 vote3 vote4 vote5 vote7 vote8 vote9 vote10 vote11 Okay, jawapan Puan Wan Syahida Kahar ialah salah satu jawapan yang saya nantikan.

vote12 vote13 vote14 vote15 vote16 vote17

 

Iklan A : 20 votes

–¬†menarik

–¬†curiousity

–¬†creative

–¬†ada¬†masalah¬†jerawat¬†(retalated)

 

Iklan B : 13 votes

–¬†mencari¬†set¬†slimming

–¬†jelas

–¬†terang

–¬†banyak¬†Like,¬†komen,¬†share

 

Kesimpulan

 

Kenalpasti siapa target audience anda. Hasilkan Iklan B jika anda target orang yang berfikiran seperti audience B, begitu juga iklan A.

Iklankan Produk Yang Betul Kepada Orang Yang Betul. Elakkan mengiklankan Produk Yang Salah Kepada Orang Yang Salah.

Entry seterusnya saya akan berkongsi panduan langkah demi langkah menghasilkan Fb Ads bagi tujuan jualan.

P/s: Pendaftaran Kelas Online Fb Advertising Batch Kedua April – Jun 2014 Edisi Wanita Sahaja sudah pun dibuka.

 

KLIK DI SINI

 

Like dan Share Jika Bermanfaat ūüôā

Boost Post kini lebih targetted! Apa pendapat anda?

Standard

Salam kejayaan dan kekayaan ūüôā

Jika sebelum ni fb ads tidak digalakkan guna boost post, kini fungsi precise interest bakal memberi nafas baru kepada newbies yang baru mula menggunakan platform pengiklanan fb.

Topik ini akan dibincang dalam kelas online 2014 yang akan bermula pada 1 January – 30 Mac 2014.

Lihat screen shots di bawah:
image

image

image

image

Jumpa anda di dalam kelas. Like dan share jika info ini bermanfaat ūüėČ

Shaklee DIY Photo shot : Kajian Kes Impak Penggunaan Gambar Yang Menarik Ke Atas ” Target Audience”

Standard

Saya terpanggil untuk berkongsi teknik photo shoot yg digunakan dalam kajian kes ini.

Ia berkaitan dengan promosi bulan Disember ini, BUY 6 FREE 1 OMEGA GUARD.

Apa fungsi omega guard shaklee? Anda boleh google sahaja.

image

Malam ni saya sempat snap gambar dan tambah effect kpdnya. Lihat sebahagian dari response di Facebook peribadi seperti di bawah:

image

#hakcipta terpelihara. Sms ” buy shaklee pics ” ke 011-10717783 untuk membuat pembelian secara sah

image

InsyaAllah dalam masa terdekat saya akan servis instant photo shoot pada harga berpatutan.. as per request basis ūüėČ

image

Contoh skrip promosi yang akan digunakan dalam fb ads- page post.

image

Teknik ini juga akan dikongsi di dalam kelas online pada tahun depan. Kuota cuma ada 30 seat pada harga yuran Rm300 untuk 3 bulan.

Berbaloi2 kerana standard harga coaching online ialah Rm300 utk Satu sessi 3 jam ūüėČ

image

Seronok melihat notification malam ni. Seakan2 bakal melihat notification yang sama di fan page sebaik shaja iklan dipaparkan.

Like dan share jika bermanfaat ūüėČ

$ifu Eiman,
Ukay Perdana

Penjenamaan : Siapa yang menjadi pilihan anda?

Standard

image

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera.

Kajian kes ini berkisar tentang servis web development yang ditawarkan oleh 3 pihak yang telah memberi respon secara Personal Message kepada posting saya di grup direktori website – mencari JV utk projek website.

Ini kerana saya menerima banyak permintaan supaya menyediakan servis laman web walaupun jelas saya cuma fokus dengan servis pengiklanan media sosial.

Jika anda sedang mencari servis website dan perlu membuat keputusan segera, sila pilih di antara 3 jawapan berikut.

Siapa yang menjadi pilihan anda?

Pertama.

Web developer A yg mempunyai profil fb tertulis deskripsi ” Penyapu Sampah Di Kaki Lima ” menghantar PM berbunyi,

” boleh sy tw website mcm mna yg client nak?
biasa atau shopping cart?
n platform mcm mna dia nk? adakah dri ready template or build from 0? ”

Kedua.

Web developer B lengkap dgn gambar profile yg jelas deskripsi ” CEO di Consultancy … ” pula menghantar PM berbunyi,

” Assalamualaikum. Sifu Eiman, saya dapat tahu sifu eiman hendak mencari rakan jv untuk website?

Inshaa allah saya boleh bantu sebab saya juga seorang webdeveloper. Berkenaan dengan website yg dikehendaki iaitu yg memiliki butik di seremban tu, boleh saya tahu bentuk website yang diperlukan? ”

Ketiga.

Seterusnya Web developer C, tanpa gambar pemilik, cuma tulisan nama berwarna merah dan background hitam pekat dengan deskripsi profil ” Designer at Pakar Blog ” menghantar PM berbunyi,

” salam cik puan.. kalau nak outsource projek buat website boleh mesej pada saya.. terima kasih.. ”

Berdasarkan pemerhatian tersebut, siapakah lebih cenderung mendapat perhatian anda?

Penjenamaan adalah penting dalam pemasaran.

Anda boleh dapatkan info berkaitan pernjenamaan melalui pelbagai cara dan medium.

JENAMA ANDA TANGGUNGJAWAB ANDA.

image

Like dan share jika bermanfaat ūüôā

Sifu Eiman,
RAUB, Pahang

image

Kenapa Page Category Penting?

Standard

Assalamualaikum wbt. Semoga anda semua followers tegar blog pemasaran SoHo berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.

Amin.

Pagi ni bersiaran di Seksyen 7, Shah Alam. Sementara tunggu driver, sy sempat gunakan fungsi check in di facebook.

Inilah sebab kenapa pentingnya bisnes anda dikategorikan sebagai local business.

Boleh kata free advertising bila pengguna fb check in di premis anda.

image

Ada sesiapa di kwsn berhampiran? Jom join breakfast hehe.

Like dan share jika bermanfaat ūüėČ

Fungsi Baru Ads Manager : Create, Save, and manage your audience.

Standard

Salam kejayaan dan kekayaan buat semua followers tegar blog pemasaran SoHo.

Jika anda pengguna ads manager dan power editor , mungkin anda akan dapati fungsi baru ini amat signifikan sekali.

Lihat gambar di bawah.

Sedikit demi sedikit fungsi power editor diserapkan ke dalam ads manager.

image

Ini bermakna anda tidak perlu buang masa create new ads terutamanya bhgan  target audience.

image

Biasanya bila iklan completed dah tak boleh sambung. Jadi dgn fungsi baru ni cuma save mastercopy target audience untuk digunakan pada mana-mana iklan baru.

Like dan share jika setuju.

Ps: Masih baru dengan Iklan Fb? Pendaftaran Kelas online 2014 sudah pun dibuka dengan harga promosi separuh harga yang berbaloi-baloi.

Anda bakal belajar menghasilkan iklan seperti di bawah.

image

Sidebar ads ini dihasilkan oleh peserta kelas tahun ini dan mereka bakal membantu saya sebagai tim trainer untuk kelas 2014.

Belajar secara maya disediakan khas untuk anda yang sukar menghadiri program saya di luar.

Jika berminat, tak perlu bertangguh lagi, boleh teruskan booking deposit RM75 sebelum 30 November 2014 seperti berikut:

Langkah 1. Bank In ke dalam mana-mana akaun berikut:

CIMB 14760000414107 [ EIMAN HAIQAL RESOURCES ]

Maybank 514712404527 [ EIMYSARIDA KHALIL ]

Langkah 2. Emel kepada eimanhaiqal@yahoo.com

Nama Peserta:

Emel :

No HP:

Maklumat Pembayaran: Masa, Amaun, Tarikh, Ref.No

Nota:  Deposit Online Coaching 3 bulan 2014

Deposit Tidak Akan Dikembalikan Sekiranya Anda Menarik Diri.  Anda Berhak Pindahmilik tiket anda kepada orang lain.

Terima kasih ūüôā