Kenapa HEADLINE amat penting dalam proses Setting Iklan FB Ads?

Image

Kenapa HEADLINE amat penting dalam proses Setting Iklan FB Ads?

giraffe rack

Salam Jumaat.

Kajian kes kali ini merujuk kepada topik Headline, yang mana majority usahawan FB seringkali terlepas pandang.

Sumber rujukan utama kali ini masih lagi tertumpu kepada produk-produk HOT kedaiberjaya.com di mana yuran keahlian hanya RM100.00.

Hubungi PUAN SARAH untuk mendaftar. Nyatakan anda mahu menjadi ejen kedaiberjaya.com dan layak menyertai latihan pemasaran secara online yang disediakan.

Atau KLIK DI SINI untuk mendaftar.

P/s: Diskaun 15% – 30% diberikan kepada ejen berdaftar secara sah. Rebut peluang menjana pendapatan dari rumah. Untung Simpan terus, tak perlu buat pembungkusan dan pengeposan sendiri🙂

==============================

KENAPA HEADLINE PENTING?

===============================

BAYANGKAN Kita cuma ada masa kurang dari 1 saat untuk menarik klik dari “audience”, maka elakkan kesilapan yang dianggap remeh dalam proses menghasilkan iklan bagi tujuan jualan.

Hasilkan iklan yang ringkas dan menarik.

Sebagai contoh, adakah Skrip yang anda disediakan akan kelihatan sebegini ?

bijak membaca mistake

¤¤¤¤¤¤¤

a (/a/), beh (/b/), ceh (/c/)

Adakah kaedah fonetik berkesan?
Terbukti sebab anak mereka telah berjaya membaca seawal usia 3 tahun)

¤¤¤¤¤¤¤

“Awal Januari haritu Qaiser betol-betol kosong! Tak reti membaca langsung. Huruf pun setakat kenal ABC. Lepas tu terus lintang pukang. Nyanyi ABC tu kenal lah. Tapi bila tengok huruf apa, dia tatau. Gusar jugak.

Tapi ada kawan kenalkan series “Bacalah Anakku”. Pada awalnya memang mencabar. Puas saya fikir macam mana nak tarik minat si Qaiser nih.

Anak teruna saya tu mana bole nak marah-marah, garang-garang.. Ceramah saya dengar pun tak boleh marah anak 0 – 6 tahun sebab masa ni dia tak da akal. Kena cakap bagi terang elok-elok. Layankan aje dia nyampuk cite Ultraman, Boboiboy, robot Real Steel.

Sehingga hari ini, Qaiser dah masuk buku 7 (Alhamdulillah). saya dah janjikan akan bagi hadiah kepada dia setiap kali habes baca setiap satu buku. Naseb laa ada 8 buah buku je untuk series nih!”

♥♥♥♥♥♥♥

Dapatkan 3 SET MEMBACA ini sekarang juga !

Set Bacakah Anakku untuk ajar anak membaca Bahasa Melayu

Set ReadEasy Untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris

Set Buku Al-Furqan untuk membantu anak belajar membaca Al-Quran

Beli 3 set membaca ini dengan FREE 3 POSTER ALIF BA TA hanya pada harga RM116 termasuk kos poslaju ke semenanjung atau RM126 termasuk kos pos ke sabah/sarawak

Boleh buat bayaran ke MAYBANK
No Akaun: ************
Nama: *********
Third Party Email: ********@gmail.com
* Sila masukkan email ini jika bayaran online*

Info saya di 017******** bukti pembayaran(masa,tarikh, jumlah bayaran,no. rujukan-jika ada) sertakan Nama/Alamat/No.telefon untuk tujuan penghantaran.

Sila maklumkan di 017****** jika ada pertanyaan. Terima Kasih sepenuh hati

Tunggu! Jika masih fikir2, boleh SHARE post ini di wall anda. Siapa tahu rakan anda sedang mencari hadiah anak mereka. Sebab ia berbaloi, anda juga dapat nama sebab perkenalkan set ini.

p.s 1. Saya tunggu sms/whatsapp anda untuk SET 3 anak bijak membaca
p.s 2. Sedang semak bayaran anda
p.s 3. Jika bayaran sebelum 12 tengahari, saya sedia POSLAJU hari ini.
p.s 4. Ada rasa NAK LIkE nanti kawan anda boleh tahu keistimewaan set 3 pakej anak bijak membaca ini.
p.s 5. Jika anda suka boleh ‘share’ bersama rakan anda.

Terima kasih.
http://www.facebook.com/*****

===============================================

Sebagai cadangan penambahbaikan, iklan disyorkan dipaparkan sebegini:

Preview Sidebar Ads Yang Terbaru, September 2013

Preview Sidebar Ads Yang Terbaru, September 2013

REMOVE :

¤¤¤¤¤¤¤

a (/a/), beh (/b/), ceh (/c/)

Adakah kaedah fonetik berkesan?
Terbukti sebab anak mereka telah berjaya membaca seawal usia 3 tahun)

¤¤¤¤¤¤¤

dan hanya kekalkan:

“Awal Januari haritu Qaiser betol-betol kosong! Tak reti membaca langsung. Huruf pun setakat kenal ABC. Lepas tu terus lintang pukang. Nyanyi ABC tu kenal lah. Tapi bila tengok huruf apa, dia tatau. Gusar jugak.

Tapi ada kawan kenalkan series “Bacalah Anakku”. Pada awalnya memang mencabar. Puas saya fikir macam mana nak tarik minat si Qaiser nih.

Anak teruna saya tu mana bole nak marah-marah, garang-garang.. Ceramah saya dengar pun tak boleh marah anak 0 – 6 tahun sebab masa ni dia tak da akal. Kena cakap bagi terang elok-elok. Layankan aje dia nyampuk cite Ultraman, Boboiboy, robot Real Steel.

Sehingga hari ini, Qaiser dah masuk buku 7 (Alhamdulillah). saya dah janjikan akan bagi hadiah kepada dia setiap kali habes baca setiap satu buku. Naseb laa ada 8 buah buku je untuk series nih!”

♥♥♥♥♥♥♥

Dapatkan 3 SET MEMBACA ini sekarang juga !

Set Bacakah Anakku untuk ajar anak membaca Bahasa Melayu

Set ReadEasy Untuk mengajar anak membaca Bahasa Inggeris

Set Buku Al-Furqan untuk membantu anak belajar membaca Al-Quran

Beli 3 set membaca ini dengan FREE 3 POSTER ALIF BA TA hanya pada harga RM116 termasuk kos poslaju ke semenanjung atau RM126 termasuk kos pos ke sabah/sarawak

Boleh buat bayaran ke MAYBANK
No Akaun: ************
Nama: *********
Third Party Email: ********@gmail.com
* Sila masukkan email ini jika bayaran online*

Info saya di 017******** bukti pembayaran(masa,tarikh, jumlah bayaran,no. rujukan-jika ada) sertakan Nama/Alamat/No.telefon untuk tujuan penghantaran.

Sila maklumkan di 017****** jika ada pertanyaan. Terima Kasih sepenuh hati

Tunggu! Jika masih fikir2, boleh SHARE post ini di wall anda. Siapa tahu rakan anda sedang mencari hadiah anak mereka. Sebab ia berbaloi, anda juga dapat nama sebab perkenalkan set ini.

p.s 1. Saya tunggu sms/whatsapp anda untuk SET 3 anak bijak membaca
p.s 2. Sedang semak bayaran anda
p.s 3. Jika bayaran sebelum 12 tengahari, saya sedia POSLAJU hari ini.
p.s 4. Ada rasa NAK LIkE nanti kawan anda boleh tahu keistimewaan set 3 pakej anak bijak membaca ini.
p.s 5. Jika anda suka boleh ‘share’ bersama rakan anda.

Terima kasih.
http://www.facebook.com/*****

before after

Nah, post anda lulus untuk teruskab setting iklan berbayar Fb Ads.

Sekian perkongsian hari ini. Kredit to www.facebook.com/superhstore

Semoga Bermanfaat.

P/s: Pesanan Penaja

Sertai Support Grup VIP khas untuk topik LATIHAN COPYWRITING dengan setiap pembelian  Pakej VIP Premium Client Support – Skrip Pemasaran Ajaib bernilai minima RM97 sahaja.

SIFU EIMAN , Trainer FB Marketing & Advertising amat menggalakkan pendafataran pakej VIP Premium Client Support – Skrip Pemasaran Ajaib  bagi usahawan yang serius dalam menghasilkn iklan berkualiti lagi memukau pelanggan.

Rujuk gambar di bawah:

LATIHAN COPYWRITING VIP

LATIHAN COPYWRITING VIP

LATIHAN MENULIS SUBHEADLINE

LATIHAN MENULIS SUBHEADLINE

LATIHAN COPYWRITING hanya boleh didapati dengan setiap pembelian  Pakej VIP Premium Client Support – Skrip Pemasaran Ajaib 

Jangan lupa claim hadiah bonus bernilai RM300 dengan setiap pembelian melalui SIFU EIMAN sebelum 26 September 2013.

Jumpa anda di kelas!

One thought on “Kenapa HEADLINE amat penting dalam proses Setting Iklan FB Ads?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s